Logo Pit

Parkstad CultuurWeb laat jou kennismaken met partners van Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK) in de regio. Zoek gericht naar een culturele partner of laat je verrassen. Handig als leerkracht, icc’er of culturele instelling!

Tjatty

Tjatty, een verbeelde wereld.

Samen als beeldend kunstenaar kijken, ervaren en maken. Jezelf verrassen en mooie dingen maken. Kunst maken waar je trots op bent.

Waarvoor kunnen scholen hier terecht?

Samen aan de slag, samen ontdekken, ontwikkelen en maken.

Ik werk met zeer uiteenlopende materialen zoals, klei, vilt, wol, kunststof of , papier, verf en metaal, klein en groot.

Een reuze mobiel maken waar je zelf doorheen kunt lopen. Een schilderij vilten van gekleurde wol waar vissen van kunststof en metaal in zwemmen, een boek maken dat langzaam meegroeit of een wensmasker met je eigen , verborgen wens erin. Voorbeelden van projecten die mogelijk zijn.

Creatief de wereld rond, waarbij we een reis over de wereld maken waarbij we verschillende inspirerende culturen, technieken en materialen tegenkomen en ons daardoor laten inspireren. We gaan een eigen kunstwerk en boek maken.Wat ervaren kinderen bij een bezoek aan jouw instelling?

De leerlingen gaan aan de slag als kunstenaar. Ze gaan denken als kunstenaar, oplossingen zoeken als kunstenaar, zien als kunstenaar, zich ontwikkelen als kunstenaar.

De leerlingen gaan onderzoeken, creëren en reflecteren.

Ze gaan verschillende materialen ontdekken zoals bijvoorbeeld metaal, klei, wol,papier, kunststof, textiel en wat ze verder nodig hebben.

Iedere leerling maakt naast een kunstwerk waar ze trots op zijn, een eigen boekje waarin op verschillende momenten gewerkt wordt.

Wat is jouw expertise of specifieke kwaliteit?

Ik werk altijd op maat, ik bekijk wat de school wil en nodig heeft. Doordat ik ervaring heb met werken in kleine en grotere groepen leerlingen, kleine en grote projecten, jonge en oudere leerlingen, het geven van inspiratie sessies voor leerkrachten, deskundigheidsontwikkeling van leerkrachten, kan ik een gebalanceerd en persoonlijk programma/ workshop aanbieden.

In huis: de leerling als maker Reflecterend vermogen Creërend vermogen Onderzoekend vermogen Beeldende kunst PO onderbouw PO bovenbouw VO School Kunstatelier