Logo Pit

Parkstad CultuurWeb laat jou kennismaken met partners van Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK) in de regio. Zoek gericht naar een culturele partner of laat je verrassen. Handig als leerkracht, icc’er of culturele instelling!

De Tinkers Guild

Bij de Tinkers Guild maken we de wereld van Media, Technologie en Ontwerp toegankelijk voor iedereen door er spelenderwijs mee aan de slag te gaan.

Waarvoor kunnen scholen hier terecht?

Zet leerlingen op de stoel van de maker en biedt ze nieuwe manieren aan om met de digitale wereld om te gaan tijdens een Tinkerles boordevol creativiteit, technische uitdagingen en nieuwe kennis. Al sleutelend ontdekken ze op een laagdrempelige manier hoe makkelijk het kan zijn om hun ideeën tot leven te wekken met behulp van de computer. Zo maken leerlingen bijvoorbeeld games, animeren ze verhalen, ontwerpen ze websites en bouwen ze robots.

Wij denken graag met jullie mee op gebied van co-creaties, vakoverstijgend maatwerk, inspiratiesessies, deskundigheidsbevordering, of om themaperiodes te ondersteunen met een vleugje creatieve technologie.
Er zijn veel opties beschikbaar dus informeer naar de mogelijkheden!

Wat ervaren kinderen bij een bezoek aan jouw instelling?

Door te denken, durven en doen ervaren leerlingen wat het betekent om zelf iets te kunnen maken met digitale media en technologie. Met behulp van creative problem solving breiden ze hun creatieve arsenaal uit en leren ze op een nieuwe manier naar de wereld kijken.

  • Denken; Krijg nieuwe inzichten, deel ideeën en verbreed je horizon.
  • Durven; Durf stappen te zetten, je grenzen opzoeken en die verleggen.
  • Doen; Zit zelf aan de knoppen, experimenteer en ga uitdagingen aan.

Met de Tinkers Guild kun je ervan uit gaan dat het een een knotsgek technologisch avontuur wordt!

Wat is jouw expertise of specifieke kwaliteit?

Jongeren begeleiden en motiveren om de veelzijdigheid en de magie van de digitale wereld te ontrafelen.

In huis: de leerling als maker Met de culturele omgeving: de leerling als deelnemer Reflecterend vermogen Creërend vermogen Onderzoekend vermogen Media (wijsheid) PO bovenbouw VO School Bibliotheek