Logo Pit

Parkstad CultuurWeb laat jou kennismaken met partners van Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK) in de regio. Zoek gericht naar een culturele partner of laat je verrassen. Handig als leerkracht, icc’er of culturele instelling!

Poppodium NIEUWE NOR

NIEUWE NOR is hét poppodium van Parkstad, gelegen in centrumgemeente Heerlen. Het podium heeft een capaciteit van 350 bezoekers en programmeert live-muziek én (nieuwe) dance in de breedste zin van het woord popmuziek. Dat betekent, naast de vernieuwende dance-avonden, minstens evenveel live-concerten, natuurlijk in pop/rock en hiphop, maar ook veel andere subgenres, van rockabilly tot jazz, van wave tot singer-songwriter en van metalcore tot indie. Concerten en dance zijn onze hoofd-activiteiten, maar we doen natuurlijk véél meer dan dat. Van inspirerende poetry slams en kunstexpo's tot popquizen en zelfs heerlijk Surinaams eten bij Romeo's Soulfood.

Waarvoor kunnen scholen hier terecht?

De NIEUWE NOR is altijd op zoek naar samenwerkingen en co-creatie om onvergetelijke evenementen te organiseren en zijn omgeving te verwonderen, inspireren en amuseren.

Wat ervaren kinderen bij een bezoek aan jouw instelling?

Creativiteit, kunst, zelfontdekking en samenwerking.

Wat is jouw expertise of specifieke kwaliteit?

De NIEUWE NOR biedt veel ruimte voor creatieve vrijheid.

Uit de grote wereld: de leerling als publiek Creërend vermogen Muziek Media (wijsheid) PO onderbouw PO bovenbouw VO Dansstudio Kunstatelier Muzieklokaal