Logo Pit

Parkstad CultuurWeb laat jou kennismaken met partners van Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK) in de regio. Zoek gericht naar een culturele partner of laat je verrassen. Handig als leerkracht, icc’er of culturele instelling!

Theatergezelschap Het Laagland

Jeugdtheatergezelschap Het Laagland is gevestigd in Sittard. We maken gelaagde voorstellingen voor jong en oud en spelen door heel Nederland en Vlaanderen. Aangezien we een Limburgs gezelschap zijn, hebben de Limburgse theaters altijd een streepje voor. We spelen ook veel in Theater Heerlen en Theater Kerkrade. Behalve voorstellingen spelen, kunnen we ook workshops en projecten doen en ontwikkelen bij jou op school. We hebben receptief en actief aanbod! Het Laagland, theater waar je van groeit!

Met onze tourneeproducties, klassenvoorstellingen en locatietheater zorgen we al spelend, vertellend en verbeeldend, voor herkenning en verwondering. Door kinderen en volwassenen aan te spreken op de kracht van hun eigen verbeelding en inlevingsvermogen, moedigen we ze aan om verder te kijken dan de wereld die ze al kennen en verder te komen op weg naar wie ze zijn, wat ze kunnen en waar ze voor willen gaan.

Waarvoor kunnen scholen hier terecht?

Voorstellingen in het theater: 4+ en 8+ (Parkstad Limburg Theaters.)
Educatiemateriaal bij alle voorstellingen.
Specifieke theaterworkshops zoals Tem je eigen Draak en de Bijzondere Backstagetour in Theater Heerlen.
Algemene theaterworkshops.
Co-creaties met het onderwijs.

Wat ervaren kinderen bij een bezoek aan jouw instelling?

Tijdens de voorstelling: ervaren van de magie van theater. Even helemaal in een andere wereld zijn en je laten overrompelen door de energie en speelsheid van onze spelers. Meestal zijn onze voorstellingen heel aanstekelijk door de muziek, spel en dans.

Tijdens de theaterworkshops: kinderen leren over drempels heen te gaan door zelf te gaan spelen, vergroten van het zelfvertrouwen, plezier hebben in spelen, kennismaken met Laagland thema's zoals voor jezelf opkomen, je mag zijn wie je bent, helden en antihelden en luisteren naar het drakenstemmetje in je binnenste waardoor je dingen misschien niet durft te doen maar toch probeert...

Wat is jouw expertise of specifieke kwaliteit?

In het theater:
Onze voorstellingen worden op een open, speelse, energieke en originele manier gespeeld waardoor we bepaalde thema's op een laagdrempelige manier kunnen aankaarten en dat het ook aan komt. Theater waar je van groeit...

Op school of in de klas:
Algemene theaterworkshops voor alle klassen.
Programma zoals 'Tem je eigen draak' in de klas (groep 5 t/m 7) en de Bijzondere Backstagetour in het theater voor (groep 5 t/m 8).
Vooral de leerlingen laten spelen en ervaren.

Bepaalde thema's vinden we belangrijk: wie ben je, voor jezelf opkomen, je mag zijn wie je bent, helden en anti helden, omgaan met prestatie druk.

In huis: de leerling als maker Uit de grote wereld: de leerling als publiek Reflecterend vermogen Creërend vermogen Onderzoekend vermogen Drama & Theater PO onderbouw PO bovenbouw VO School Theater