Logo Pit

Parkstad CultuurWeb laat jou kennismaken met partners van Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK) in de regio. Zoek gericht naar een culturele partner of laat je verrassen. Handig als leerkracht, icc’er of culturele instelling!

Stichting Landgoed Slot Schaesberg

Geschiedenis in uitvoering!

Bij Slot Schaesberg beleef je, wat je in andere kastelen bewondert. In de toekomst kun je hier zelf meehelpen aan de bouw van het kasteel. Na een bezoek kijk je voor altijd met andere ogen naar elk kasteel.

Middenin een heuvelrijk beekdal in het Zuid-Limburgse Landgraaf staat de ruïne van Slot Schaesberg, een 16e-eeuws kasteel, en de contouren van de bijbehorende 17e-eeuwse bouwhoeve. Deze ruïnes worden de komende decennia met behulp van oude ambachten weer herbouwd. Een bezoek aan deze unieke en baanbrekende erfgoedattractie begint in het gezellige bezoekerscentrum waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis van het kasteel.

Waarvoor kunnen scholen hier terecht?

Ons scholierenprogramma bevat een uniek aanbod dat bestaat uit een inhoudelijke presentatie, een spannende speurtocht, interactieve spellen en een verhaal over de historische bewoners van het kasteel, de Bokkenrijders.

Wat ervaren kinderen bij een bezoek aan jouw instelling?

Beleven, geschiedenis, ambacht, educatie, onderzoeken

Wat is jouw expertise of specifieke kwaliteit?

Beleef geschiedenis in uitvoering!

Met de culturele omgeving: de leerling als deelnemer Reflecterend vermogen Creërend vermogen Onderzoekend vermogen Erfgoed PO onderbouw PO bovenbouw VO Museum