Logo Pit

Parkstad CultuurWeb laat jou kennismaken met partners van Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK) in de regio. Zoek gericht naar een culturele partner of laat je verrassen. Handig als leerkracht, icc’er of culturele instelling!

SALLY Dansgezelschap Maastricht

SALLY beweegt de wereld.

Wij zijn SALLY Dansgezelschap Maastricht en brengen de wereld in beweging met dans. Kijken naar dans en zeker ook meedansen herleidt je aandacht van het hoofd naar het hart. Je leert te vertrouwen op je expressie en ontdekt wie je bent. Dans maakt je vrij. Vrij om jezelf te zijn.

Bij SALLY Danst gaat dan ook om méér dan dans alleen. In boeiende voorstellingen vertellen wij actuele en maatschappelijke verhalen door middel van dans. Steeds afgestemd op de doelgroep.

SALLY Ontmoet komt de school in met voorstellingen, interactieve lesbrieven, workshops en programma's op maat. We slaan een brug tussen de artistieke visie van het dansgezelschap en de behoefte en interesses van de school. In onze projecten zijn we in staat om een verbinding te maken tussen vakgebieden en dans, altijd vanuit een sociaal-maatschappelijke visie om zo nieuwe generaties nieuwsgierig en open nieuwe werelden te laten ontdekken.

Waarvoor kunnen scholen hier terecht?

Als je op zoek bent naar een voorstelling die zonder woorden de verbeelding aanspreekt en die diep van binnen raakt, of naar een workshop die prikkelt, uitdaagt en nieuwsgierig maakt, dan ben je bij SALLY aan het goede adres. Ons aanbod wordt ieder schooljaar met zorg samengesteld.

Maar zoek je toch naar iets anders voor jouw school en/of klas? SALLY denkt graag met je mee. Zo kunnen we inspelen op de behoefte van leerlingen met dans- en beweegkriebels en zoeken we op de dansvloer samen met hen naar hun talenten. Maar ook als je geïnteresseerd bent in een dansante benadering van bijvoorbeeld taal, geschiedenis of burgerschap, kun je ons benaderen. We ontwerpen en verzorgen met liefde inspirerende workshops voor leerlingen én leerkrachten.

Wat ervaren kinderen bij een bezoek aan jouw instelling?

Kinderen ontdekken tijdens een project met SALLY de magie van het samenkomen van hart, hoofd en lijf. In elke activiteit worden die namelijk allemaal aangesproken, onderzocht en op de proef gesteld. Tegelijkertijd voelen ze de veiligheid om te proberen, het opnieuw te proberen en hun plannen te veranderen, net zo lang tot ze trots zijn op wat ze doen. Tevens dagen we hen uit om vanuit die ervaring de vertaalslag te maken naar het leven buiten de activiteit. Op die manier helpen we kinderen om nieuwsgierig op onderzoek uit te gaan, om een eigen mening te vormen die onderbouwd kan worden en de mening van een ander te respecteren. Een dansant proces dat je met je hele hebben en houden ervaart.

Wat is jouw expertise of specifieke kwaliteit?

SALLY's danstaal is abstract met herkenbare elementen. Vanuit die abstractie ontstaat de ruimte om een eigen vertaling te maken. Het docententeam van SALLY is expert in het uitdagen van leerlingen om die ruimte te exploreren en er uitdrukking aan te geven. Vanuit het dansende lichaam leren we een kind op korte tijd kennen en kunnen we inspelen op diens talenten en behoeften. Onze aanpak is divers, onze toolbox oneindig diep, waardoor alle kinderen aangesproken kunnen worden op een manier die bij hem/haar/hen past.

Reflecterend vermogen Creërend vermogen Onderzoekend vermogen Dans PO onderbouw PO bovenbouw VO Leerkrachten/docenten Binnen school Buiten school