Logo Pit

Parkstad CultuurWeb laat jou kennismaken met partners van Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK) in de regio. Zoek gericht naar een culturele partner of laat je verrassen. Handig als leerkracht, icc’er of culturele instelling!

ensemble Zuiderwind

Ensemble Zuiderwind is een blazersensemble uit de Euregio en al jarenlang actief in de cultuureducatie. Met betoverende sprookjes als "Hans en Grietje" en "In de wolken" wil het ensemble jonge mensen op een interactieve manier laten kennismaken met klassieke muziek.

Waarvoor kunnen scholen hier terecht?

Onze producties kunnen op locatie worden aangeboden en kunnen altijd worden uitgebreid met workshops. Informatie over alle producties zijn te vinden op onze website.

Wat ervaren kinderen bij een bezoek aan jouw instelling?

Onze producties nemen kinderen mee naar een wereld vol fantasie, de kracht gaat uit van de muziek, het verhaal en de verbeelding.

"Je kan geen betere muziekles wensen, dit blijft de kinderen hun hele leven bij".- Een review van de directrice van een basisschool uit Maaseik over onze "villa musica".

Wat is jouw expertise of specifieke kwaliteit?

enkele voorbeelden:

-villa musica, leeftijd 6-10 jaar, interactief, kinderen doen mee aan de voorstelling.

-Hans en Grietje: leeftijd vanaf 4 jaar, kinderen zingen en dansen mee in de voorstelling

-in de wolken: muzikaal sprookje in beeld en geluid, vanaf 4 jaar.

Met de culturele omgeving: de leerling als deelnemer Uit de grote wereld: de leerling als publiek Reflecterend vermogen Creërend vermogen Muziek Drama & Theater PO onderbouw PO bovenbouw School Theater