Logo Pit

Parkstad CultuurWeb laat jou kennismaken met partners van Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK) in de regio. Zoek gericht naar een culturele partner of laat je verrassen. Handig als leerkracht, icc’er of culturele instelling!

Parkstad Limburg Theaters

Parkstad Limburg Theaters is intermediair tussen kunstenaar, theatermaker en het publiek. We bieden een dynamisch aanbod dat een spiegel is van de huidige cultuur, reflectie biedt op de werkelijkheid en inspireert tot creativiteit en vernieuwing.

Bij PLT maken leerlingen kennis met de boeiende en inspirerende wereld van live theater. Zo leren ze out of the box denken en doen ze ervaringen op die ze in hun dagelijks leven kunnen inzetten. In het theater maken leerlingen kennis met alle vormen van podiumkunsten. Zo ontdekken ze dat cultuur leuk, spannend en informatief is, verwondert en ontroert.

Waarvoor kunnen scholen hier terecht?

Alle leerlingen kunnen bij PLT een (school)voorstelling op maat bezoeken. Waar nodig regelen wij ook het vervoer.

Daarnaast is er een programma met workshops en rondleidingen voor alle groepen, waarbij leerlingen met een drama- of techniekdocent aan de slag gaan.

Ook maatwerk is mogelijk, met een (besloten) voorstelling, workshop, kijkje achter de schermen, meet & greet of combinatie daarvan.

Wat ervaren kinderen bij een bezoek aan jouw instelling?

Een live voorstelling is voor leerlingen een magische ervaring om nooit meer te vergeten. Voorstellingsbezoek biedt volop mogelijkheden om te reflecteren, en brengt daarnaast plezier en ontspanning. Mooi verwoord door een leerling na een voorstelling 'Weet u ook wanneer het tweede deel komt?'

Tijdens een workshop of rondleiding gaan leerlingen meer creërend en onderzoekend aan de slag, en maken ze kennis met zowel het creatieve proces van de makers, als de techniek achter een voorstelling.

Wat is jouw expertise of specifieke kwaliteit?

Bij PLT zijn professionele voorstellingen te zien in alle disciplines. Daar omheen kunnen we voor de leerlingen een programma op maat maken. Dit geldt voor zowel basis- als voortgezet onderwijs. Denk aan workshops dans, drama, techniek, musical.

Uit de grote wereld: de leerling als publiek Reflecterend vermogen Creërend vermogen Onderzoekend vermogen Muziek Dans Drama & Theater PO onderbouw PO bovenbouw VO School Theater