Logo Pit

Parkstad CultuurWeb laat jou kennismaken met partners van Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK) in de regio. Zoek gericht naar een culturele partner of laat je verrassen. Handig als leerkracht, icc’er of culturele instelling!

Jos Netto/ Nettovibes

Mijn missie is om muziek en techniek in te zetten om het scheppend vermogen te stimuleren. Het leren zien van nieuwe mogelijkheden, het maken van nieuwe verbindingen, ideeën omzetten in iets tastbaars.

Waarvoor kunnen scholen hier terecht?

Scholen kunnen bij mij terecht voor vakoverstijgend maatwerk in combinaties van muziek, multimedia, video en techniek. Klassen componeren bijvoorbeeld hun eigen song, maken kennis met moderne opname technieken en nemen hun eigen geschreven lied op, maken hun eigen videoclip of maken animatiefilmpjes met stopmotion. Werken aan hun eigen geluidskunst-installatie en maken hier kennis met elektromagnetisme en microcontrollers die geprogrammeerd worden. Kortom van alles is mogelijk. Ik denk graag mee met de school in de vorm van co-creaties, om thema's om te kunnen zetten in beeld en geluid.Wat ervaren kinderen bij een bezoek aan jouw instelling?

De kinderen ervaren verwondering en krijgen inzicht in het stukje techniek, waardoor het onderzoekend vermogen wordt gestimuleerd om iets nieuws te creëren. Ook op sociaal emotioneel vlak wordt de leerling geprikkeld om iets van zich zelf te laten zien aan de groep.

Wat is jouw expertise of specifieke kwaliteit?

Buiten de kaders denken en verschillende disciplines met elkaar combineren. Maatwerk leveren en leerdoelen implementeren in de workshops.

Reflecterend vermogen Creërend vermogen Onderzoekend vermogen Media (wijsheid) Muziek PO onderbouw PO bovenbouw VO Binnen school