Logo Pit

Parkstad CultuurWeb laat jou kennismaken met partners van Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK) in de regio. Zoek gericht naar een culturele partner of laat je verrassen. Handig als leerkracht, icc’er of culturele instelling!

Goud Verteltheater

Als vakspecialist drama heb ik een passie voor vertellen. In deze tijd van televisie en computer wil ik graag het gesproken woord blijven uitdragen. Een verhaal kan als didactisch middel gebruikt worden, bijvoorbeeld informatie, kennis of vaardigheden overdragen. Vertellen kan een middel zijn voor groepsvorming en sociaal emotionele ontwikkeling. Een verhaal kan ook een therapeutische waarde hebben bijvoorbeeld identificatie met personen uit het verhaal. Vertelkunst is in 2020 opgenomen binnen het cultureel erfgoed.

Waarvoor kunnen scholen hier terecht?

Goud verteltheater biedt:

- Dramalessen voor kinderen van groep 1 tot en met 8. (aansluiting op een thema, drama als middel voor ander vak, ondersteuning eindproductie groep8, etc.).

- Verteltheater; denk aan sprookjes, mythologie, De kinderboekenweek, Sinterklaas, openingsthema etc. Interactief verteltheater, met indien mogelijk live muziek ter ondersteuning.

- Coaching/training van leerkrachten en of schoolteams.

Wat ervaren kinderen bij een bezoek aan jouw instelling?

Bij Goud ervaar je luisterplezier, kom je erachter dat jij het zelf ook kunt, mag je fantaseren, meedoen, beleven, spelen en uitproberen.

Wat is jouw expertise of specifieke kwaliteit?

Er was eens een leerkracht genaamd Peggy. Toen ze groter was werd ze vakspecialist drama, psychodramaspelleider en regisseur. Al 14 jaar geeft ze dramalessen aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 16 jaar, maakt ze verteltheater voor jong en oud, werkt ze als trainer en coach met leerkrachten die zelf aan de slag willen met drama of meer inzicht willen in wat het vak drama zou kunnen betekenen voor andere vakken of sociaal emotionele ontwikkeling. Blijft ze zelf voortdurend in ontwikkeling en gelooft in de magie die theater heet.

In huis: de leerling als maker Met de culturele omgeving: de leerling als deelnemer Reflecterend vermogen Creërend vermogen Onderzoekend vermogen Lezen & Literatuur Drama & Theater PO onderbouw PO bovenbouw VO School Theater Museum Bibliotheek