Logo Pit

Culturele partners

Sinds de start van Pit Cultuurwijzer is er door scholen en culturele partners veel samengewerkt en gecreëerd. Ben jij op zoek naar een culturele partner om je te helpen? Wil je een project van een andere school bekijken of zoek je inspiratie voor in de klas? Kijk dan op deze pagina’s. Hopelijk vind je genoeg ideeën om zelf mee aan de slag te gaan.

Parkstad CultuurWeb

De website Parkstad CultuurWeb biedt een handig overzicht van culturele partners die actief zijn op het gebied van Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK) in de regio. Je maakt hier kort kennis, je kunt gericht zoeken naar een culturele partner of je laten verrassen. Zo vind je eenvoudig jouw juiste match.

naar Parkstad CultuurWeb

Reizen in de Tijd

Het verleden van onze regio zelf ervaren? Via de website Reizen in de Tijd ontdek je wat er op het gebied van cultureel erfgoed is ontwikkeld voor jouw leerlingen met thema’s zoals “wie ben ik” en “wie wat bewaart”.

Lees hier meer over Reizen in de Tijd in Zuid-Limburg.
Of bezoek de website Reizen in de Tijd.

Planned Culture

Om het plannen en boeken van cultuureducatie voor scholen eenvoudiger te maken, zijn vier grote culturele instellingen in Parkstad de samenwerking aangegaan binnen Planned Culture. Op deze website kun je al je educatieve activiteiten bij SCHUNCK, Parkstad Limburg Theaters, Historisch Goud en de Vrije Akademie Parkstad (VAP) voor jouw klas of school regelen. Samen in één systeem, om het jou zo gemakkelijk mogelijk te maken.

naar Planned Culture

Inspiratiewijzer

Met deze inspiratiewijzer bieden we inspiratie in de vorm van praktische tools en boeiende ervaringsverhalen van scholen. Ben je benieuwd naar hoe andere scholen hun cultuuronderwijs hebben ingericht, en hoe ze het veranderproces hebben doorlopen? Lees over de ervaring van co-creaties die ze zijn aangegaan met een culturele partner of een deskundigheidsbevordering traject die ze hebben gedaan.

Onze culturele partners hebben verschillende lesbrieven ontwikkeld die jou en je leerlingen uitdagen om te reflecteren, te onderzoeken en te creëren met kunst en cultuur. Deze lesbrieven zitten boordevol creativiteit met verschillende disciplines en doelen, dus voel je vrij en gebruik ze in je klas! Zoek ze op via het menu bij de Inspiratiewijzer.

naar Inspiratiewijzer

Handige documenten

4 x 4 vragenkaart
De 4 x 4 vragenkaart kun je als leerkracht inzetten als hulpmiddel om een culturele activiteit doelgericht te maken. De vragen helpen je bij de voorbereiding, de uitvoer en achteraf om te kijken of je met je leerlingen bereikt hebt wat je voor ogen had. Een handige tool om tot écht goede activiteiten te komen.

Download vragenkaart