Logo Pit

Parkstad CultuurWeb laat jou kennismaken met partners van Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK) in de regio. Zoek gericht naar een culturele partner of laat je verrassen. Handig als leerkracht, icc’er of culturele instelling!

Slide Dans

Slide Dans is een dansschool in Landgraaf die 35 jaar geleden gestart is met jazzdans. Ondertussen staat Slide Dans in de provincie op de kaart als een school met veel bezieling voor dans, de danser en verschillende stijlen zoals naast jazz, ook modern, techniektrainingen en hiphop. Slide Dans zoekt naar talenten van een kind en een groep. Wat is de doelgroep, welke wensen zijn er en hoe geven we daar invulling aan? Vaak een uitdaging, maar die nemen we graag aan.

We blijven onszelf ontwikkelen door dansreizen te organiseren, veel professionals te ontvangen binnen het centrum, optredens en jaarlijks drie voorstellingen te spelen in theater Heerlen. Ons Slide Festival organiseren we met veel vrijwilligers die ons een warm hart toedragen!

Docenten brainstormen geregeld met elkaar om op de hoogte te blijven van elkaar en onze leerlingen. Om samen te werken en elkaar te inspireren en zo mooie momenten te mogen beleven. Niet alleen op toneel maar zoals een familie dat met elkaar doet.

Waarvoor kunnen scholen hier terecht?

Scholen kunnen ons benaderen voor het geven van workshops. We willen graag meedenken met hen en maatwerk bieden. Focus hoeft niet alleen op het bewegen te liggen, maar ook thematische, maatschappelijke aspecten pakken we graag op.

Verder zijn flashmobs, musicals, lipdubs, teambuildingen leuke opties.

Wat ervaren kinderen bij een bezoek aan jouw instelling?

Kinderen en hun ouders ervaren bij ons een grote passie en liefde voor dans. We horen vaak dat bij binnenkomst de figuurlijke deken over hen heen valt. We staan stil bij maatschappelijke items en doen mee met sociale acties daar waar mogelijkheden zijn. Zo was er bijvoorbeeld een 24-uurs dansmarathon voor Serious Request in 2015. Eerder haalden we geld op voor kankeronderzoek, etc.

Tijdens onze jaarlijkse jeugddansstage dansen we niet alleen, maar maken we ook samen attributen, kijken samen naar dansfilms en gaan vaak out-of-the-box.

Wat is jouw expertise of specifieke kwaliteit?

Slide Dans zet in op PLEZIER, PASSIE en maakt dans PUUR!

Reflecterend vermogen Creërend vermogen Onderzoekend vermogen Dans PO onderbouw PO bovenbouw VO Binnen school Buiten school