Logo Pit

Parkstad CultuurWeb laat jou kennismaken met partners van Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK) in de regio. Zoek gericht naar een culturele partner of laat je verrassen. Handig als leerkracht, icc’er of culturele instelling!

Heemkundevereniging Landgraaf

Heemkundevereniging Landgraaf heeft een grote bibliotheek met meer dan 24.000 titels beschikbaar waarin je gegevens kunt vinden over de streekgeschiedenis, ontwikkeling van Landgraaf, genealogie, mijnbouw, Bokkenrijders, oude kaarten en foto's.

Waarvoor kunnen scholen hier terecht?

Scholen en kinderen/studenten kunnen bij ons veel informatie krijgen en vinden over de cultuurhistorie van Landgraaf en verre omgeving. Uiteraard kunnen wij helpen. Veel gegevens zijn bij de vereniging analoog en digitaal te raadplegen.

Wat ervaren kinderen bij een bezoek aan jouw instelling?

Kinderen zullen verbaasd zijn over de hoeveelheid informatie die wij hebben, de kleine museumcollectie en de verhalen die we kunnen vertellen. Ze zullen ook verbaasd staan kijken naar senioren die achter laptops zitten te werken en hen graag willen helpen. Belangrijker is dat kinderen zelf mogen zoeken en speuren.

Wat is jouw expertise of specifieke kwaliteit?

De documentatie in de studiezaal van de heemkundevereniging Landgraaf is uniek in Limburg. Het onderwijs mag hier gebruik van maken. Leden hebben veel kennis en kunnen die ook overdragen. Er zijn leden met specifieke kennis op het gebied van onderwijs. Wij zijn specialist op het gebied van geschiedenis en cultuurhistorie.

Onderzoekend vermogen Erfgoed Lezen & Literatuur PO bovenbouw VO Buiten school