Logo Pit

Parkstad CultuurWeb laat jou kennismaken met partners van Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK) in de regio. Zoek gericht naar een culturele partner of laat je verrassen. Handig als leerkracht, icc’er of culturele instelling!

SETUP events

SETUP events bedenkt, creëert en organiseert voor iedere school of instelling die bij ons aanklopt een uniek event op maat en in ieder gewenst thema. Door onze achtergrond in de theaterwereld weten we spannende cultuureducatie op de school en creatieve coaching activiteiten voor het onderwijsteam neer te zetten die inspireren en motiveren.

Waarvoor kunnen scholen hier terecht?

Wij leveren maatwerk en gaan altijd in overleg met de school. We kunnen een schoolbreed programma aanbieden waarbij alle klassen samenwerken naar 1 theaterbeleving. Een voorbeeld van ons aanbod is het programma 'SETUP your own recycle station' . In de school wordt een recycle station opgebouwd waarbij plastic afval gerecycled wordt tot nieuwe voorwerpen. Alle klassen kunnen deelnemen en het evenement wordt vaak afgesloten met een theateract.

Ook zijn wij beschikbaar als coach voor teambuilding activiteiten voor het onderwijzend personeel. Het team kan enkele vragen formuleren over cultuureducatie binnen hun school en wij gaan, middels een speciaal door ons ontwikkeld grondspel, deze vragen onderzoeken en beantwoorden.

Wat ervaren kinderen bij een bezoek aan jouw instelling?

Zowel kinderen als volwassenen ervaren onze activiteiten als verrassend en origineel. Kinderen worden aangesproken op hun eigen creativiteit en ontwerpzin. Daarnaast speelt theater altijd een belangrijke rol.

Met een event van SETUP kan een school doelgericht werken aan het ontwikkelen van hun team, veranderprocessen in gang zetten, ontwikkelingsvragen exploreren altijd gecombineerd met een uitdagende of verbindende activiteit op unieke locaties of op de school.

Wat is jouw expertise of specifieke kwaliteit?

SETUP events bestaat uit Cristel Reneman (gespecialiseerd in regie, figurentheater en coaching) en Esther van de Pas (gespecialiseerd in theatervormgeving, beeldende vorming en organisatie)

De events van SETUP zijn artistiek vormgegeven, inventief en zorgen voor die verrassende twist die uniek en ongewoon is.

SETUP zet in op events die een investering zijn voor het toekomstig functioneren van het team.

In huis: de leerling als maker Met de culturele omgeving: de leerling als deelnemer Reflecterend vermogen Creërend vermogen Onderzoekend vermogen Beeldende kunst Drama & Theater PO onderbouw PO bovenbouw VO School Kunstatelier