Logo Pit

Parkstad CultuurWeb laat jou kennismaken met partners van Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK) in de regio. Zoek gericht naar een culturele partner of laat je verrassen. Handig als leerkracht, icc’er of culturele instelling!

Gady Mirtenbaum/ NIEUWSGIERIG

Mijn visie en werkwijze zijn gevormd doordat ik jarenlang workshops en cursussen heb gegeven op het gebied van beeldtaal. Ik ben afgestudeerd als bachelor of fine arts aan de Kunstacademie 'Bezalel' te Jerusalem. Na de studie heb ik gewerkt als illustrator en grafisch vormgever, karikaturist, en cartoonist, en dit doe ik nog steeds. Dit zijn verschillende aspecten van visuele communicatie. Deze laatste term gebruik ik zeker niet bij basisscholen, zelfs niet bij het voortgezet Onderwijs maar wel een simpele vertaling ervan. Wees gerust, het klinkt intellectueel maar het valt best mee.

Onze dynamische wereld vraagt om een nieuwe manier van denken, handelen en creëren. Daar zit een uitdaging in want in mijn visie moeten niet enkel de leerlingen tevreden, gelukkig, en rijker het lokaal uit als de bel rinkelt, maar ook ik als docent. Daar ligt de basis van mijn enthousiasme; een geslaagde les voelt voor mij alsof ik een klasgenootje van hun ben die het lokaal in stormt om iets geweldigs te vertellen.

Waarvoor kunnen scholen hier terecht?

In het verleden gaf ik Strip en Cartoontekenen workshops op scholen. Dat doe ik nog steeds, maar mijn interesse gaat naar maatwerk; het geven van oplossingen en samenwerken met de docent aan een thema dat de kinderen bezig houdt. Het liefst zie ik dat op het eind van de rit alle deelnemers, leerlingen en ook docenten vol tevredenheid terugkijken op hun doorlopen proces. Deze manier van werken heeft plaatsgevonden op een aantal scholen.

Wat ervaren kinderen bij een bezoek aan jouw instelling?

Kinderen ervaren dat je van vallen ook kan leren; ik geef de voorkeur aan het doen en ervaren i.p.v. tevergeefs zoeken naar perfectie. Het gaat om tevreden zijn en genieten van je eigen creatie, en in aanraking komen met creativiteit.

Wat is jouw expertise of specifieke kwaliteit?

Spelen met DE BOX is mijn favoriete bezigheid. NIEUWSGIERIG over wat er in de box zit? Waar is de box van gemaakt? Waarom ben ik in de box gevallen en hoe kom ik eruit? Waar is de box goed voor?...

Beeldtaal, muziek, technologie en geheugentraining maken mijn wereld rijker en dat probeer ik ook mijn publiek te laten ervaren op een boeiende manier.

In huis: de leerling als maker Reflecterend vermogen Creërend vermogen Onderzoekend vermogen Beeldende kunst PO bovenbouw VO School Kunstatelier