Logo Pit

Parkstad CultuurWeb laat jou kennismaken met partners van Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK) in de regio. Zoek gericht naar een culturele partner of laat je verrassen. Handig als leerkracht, icc’er of culturele instelling!

Kunstfront

Kunstfront is een initiatief dat workshops verzorgt voor alle lagen van de bevolking. Omdat ze is ontstaan in de onderwereld (kraakscene) hebben de workshops vaak een ruw en/of spannend randje. We staan bekend om onze bijzondere originele ideeën of materialen. Creatieve workshops, games of cursussen worden vaker geboekt door lagere of middelbare scholen maar ook door studenten, voor vrijgezellenfeestjes, bedrijven, musea, kindercentra, en zorgorganisaties. De workshops kunnen ook in het Duits of Engels!

Kunstfront voert daarnaast kunstprojecten uit in opdracht: bijvoorbeeld de permanente Installatie 'De droomboom' in OBS De Droomboom in opdracht van Gemeente Heerlen en SCHUNCK!

Waarvoor kunnen scholen hier terecht?

Aangepaste creatieve workshops met alle denkbare materialen of technieken.

Wat ervaren kinderen bij een bezoek aan jouw instelling?

Een bijzonder leerzaam proces dat vaak waardering voor de beeldende kunsten oproept.

Wat is jouw expertise of specifieke kwaliteit?

Klei, tekenen en aangepaste technieken.

Met de culturele omgeving: de leerling als deelnemer Creërend vermogen Beeldende kunst PO onderbouw PO bovenbouw VO School Museum Kunstatelier