Logo Pit

Training the senses

Aan de hand van verschillende (internationale) workshops biedt deze cursus andere perspectieven over hoe je kunst en cultuur ervaart. Hierbij staat het snijvlak tussen kunst en wetenschap centraal.

In juni staat het 3-daagse event op de planning met workshops over de vraag; ‘Hoe kun je een artistieke houding voor creativiteit en onderzoek faciliteren in de klas’. Hoe spreek je alle zintuigen van leerlingen aan om creativiteit op te wekken in de klas? Zodat kennis niet alleen in het hoofd zit, maar ook daadwerkelijk het lichaam bereikt.

Voor wie?
De workshops worden gegeven door Europese partners uit het Erasmus+ project en zijn bedoeld voor Europese leraren in het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en het tertiair onderwijs. Iedere workshop-dag kunnen leraren en geïnteresseerden deelnemen aan interactieve workshops waarbij verschillende partners hun ideeën en methoden met het onderwijsveld delen.

Doel
Training the Senses is een serie interactieve workshops op het snijvlak van kunst en wetenschap.
De sessies richten zich op het verwerven van lichamelijke kennis door het doen van experimenten. Met het bewust trainen van de zintuigen leren deelnemers hun omgeving op een nieuwe manier kennen.


Praktische gegevens
In Training the Senses zijn de workshops interactief en praktisch, gevolgd door theoretische achtergronden en onderzoek. Aanmelden kan per dag.

Workshoprooster:
16.00 - 16.15 Welkom en introductie
16.15 - 17.30 Workshopronde 1
17.35 - 18.50 Workshopronde 2
19.00 bijeenkomst en afsluiting in de tuin

Data: 4, 5 & 6 juni
Tijdstip: 16.00-19.00 uur
Duur: 3 x 3 uur
Locatie: Marres, Maastricht
Culturele aanbieder: Marres


Aanmelden
Meer informatie of aanmelden via e-mail


* De cursus wordt mogelijk gemaakt door de regeling Cultuureducatie met kwaliteit in het kader van deskundigheidsbevordering. Daarom betaalt Pit Cultuurwijzer de kosten van de cursus voor alle leerkrachten en onderwijsassistenten uit de regio Parkstad.