Logo Pit

Een klas vol spullen

Deze cursus voor het hele schoolteam focust op het integreren van erfgoed in de klas door bestaande methoden te koppelen aan lokale thema's. Werken met activerende didactiek, onderzoek, beeldbeschouwing en reflectie staan centraal.

Van keukenla tot rommelzolder: erfgoed is overal! Maar wat is het eigenlijk? En waar vind je het op school?


Voor wie?
Deze cursus volg je met het hele schoolteam.

Doel
Je gaat samen met je team aan de slag met erfgoed in de klas. Tijdens de cursus werken jullie met diverse concrete werkvormen, die je daarna kunt gebruiken met jouw leerlingen. De werkvormen gaan uit van activerende didactiek. De nadruk van de opdrachten ligt op onderzoeken, beeldbeschouwing en reflecteren.


Waar werk je aan tijdens de cursus?
De koppeling met de eigen methode staat in deze cursus centraal. Als team gaan jullie op zoek naar de plaats van lokaal erfgoed in jullie eigen methode. Je leert door middel van de verschillende concrete aangeboden werkvormen hoe de kerndoelen omgezet kunnen worden in lessen en hoe jullie de omgeving van de school (nog beter) in kunnen zetten in lessen.


Praktische gegevens
Deze cursus volg je met het hele schoolteam
Data: op vraag van de school
Tijdstip: in overleg
Duur: 3 uur
Locatie: op school
Culturele aanbieder: Reizen in de Tijd


Aanmelden
Meer informatie of aanmelden via e-mail


* De cursus wordt mogelijk gemaakt door de regeling Cultuureducatie met kwaliteit in het kader van deskundigheidsbevordering. Daarom betaalt Pit Cultuurwijzer de kosten van de cursus voor alle leerkrachten en onderwijsassistenten uit de regio Parkstad.