Logo Pit

Het gaat niet om het resultaat

Creativiteit is een belangrijke vaardigheid voor leerlingen in het basisonderwijs, maar waar kijk je als leerkracht naar als het over creativiteit gaat?

Creativiteit is een belangrijke vaardigheid voor leerlingen in het basisonderwijs, maar waar kijk je als leerkracht naar als het over creativiteit gaat? Hoe koppel je creativiteit aan andere vakgebieden en welke vaardigheden wil je dan precies ontwikkelen bij leerlingen? Deze cursus biedt inzichten en praktische tools om deze vragen te beantwoorden.

Doel
De focus van deze cursus ligt op het ontwikkelen van creativiteit door het doorlopen van een creatief maakproces. Leerlingen leren en ervaren door actief deel te nemen. Het creëren van iets nieuws geeft betekenis aan nieuwe begrippen, en door het maken leren leerlingen op hun eigen unieke manier te reflecteren. Zo wordt creativiteit niet alleen een vaardigheid, maar ook een basisinstrument voor groei.

Praktische gegevens
Data: nog te plannen
Duur: 2 x 1,5 uur
Locatie: in overleg
Culturele aanbieder: Marres

Aanmelden
Meer informatie of aanmelden via e-mail

* De cursus wordt mogelijk gemaakt door de regeling Cultuureducatie met kwaliteit in het kader van deskundigheidsbevordering. Daarom betaalt Pit Cultuurwijzer de kosten van de cursus voor alle leerkrachten en onderwijsassistenten uit de regio Parkstad.