Logo Pit

Professionaliseringsaanbod

Vind je het geven van een drama les moeilijk? Wil je bij de tekenles wel eens buiten de lijntjes kleuren? Ben je nieuwsgierig naar de link tussen kunst en burgerschap? Hoe kun je literatuur inzetten bij je kunstles? Maar wil je niet een lange tijdrovende cursus volgen; dan zijn onderstaande cursussen wellicht iets voor jou.

Pit Cultuurwijzer vindt het belangrijk om jou als leerkracht zo veel mogelijk handvatten te geven zodat je zelf, in je eigen klas, aan de slag kunt met cultuureducatie. We weten dat dit soms lastig is. Daarom hebben we nu een aantal op de praktijkgerichte (korte) cursussen gebundeld die jou kunnen helpen om je culturele activiteiten te verbeteren.
De cursussen worden gegeven door culturele partners in Parkstad en zijn bedoeld voor alle leerkrachten en onderwijsassistenten in het primair en voortgezet onderwijs. De inhoud van de cursussen is afgestemd op de vraag en ambitie van het onderwijs en hierin staat de dagelijkse praktijk voorop. Op deze manier kun je je eigen vaardigheden binnen cultuureducatie verder professionaliseren.

Klik hier om om de flyer erbij te pakken die we maakten voor het cursusaanbod tot aan de zomervakantie 2024.

De cursussen worden mogelijk gemaakt door de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit in het kader van deskundigheidsbevordering. Daarom neemt Pit Cultuurwijzer de kosten voor de cursussen voor alle leerkrachten en onderwijsassistenten uit de regio Parkstad voor haar rekening.