Logo Pit
< Terug naar overzicht

11 april 2022

Aan de slag met erfgoed!

Het verleden van onze regio zelf ervaren? Bij Reizen in de Tijd ontdek je wat er op het gebied van cultureel erfgoed is ontwikkeld voor jouw leerlingen met thema’s zoals “wie ben ik” en “wie wat bewaart”.

In Zuid-Limburg is er op het gebied van cultureel erfgoed veel te beleven en dat is sinds kort online op een centrale plek te vinden! Met trots zijn de erfgoedinstellingen en Pit Cultuurwijzer aangesloten bij het landelijke platform Reizen in de Tijd. Je vindt hier bezoeklessen, maar ook diverse opdrachten & activiteiten die je met leerlingen in de klas kunt doen. Zo wordt het eenvoudiger om eigen lesstof te verbinden aan een museumbezoek.

Middels de overzichtskaart vind je de aangesloten culturele erfgoedinstellingen uit jouw regio en lees je meer over de bezoeklessen die zij hebben ontwikkeld. Daarnaast zijn er per thema diverse activiteiten/opdrachten om met de leerlingen in de klas te doen, gekoppeld aan bezoeklessen; zowel voorafgaand als achteraf.

Wil je in één oogopslag zien welke culturele instellingen in Zuid Limburg deelnemen aan Reizen in de Tijd en meer informatie lezen over hun bezoekles? Klik dan hier voor een overzicht: Flyer Reizen in de Tijd
Daarnaast zijn er op dit moment meerdere bezoeklessen in ontwikkeling, ook van andere culturele instellingen die later zullen worden toegevoegd.

Ben je geïnspireerd om aan de slag te gaan met erfgoed? Neem dan een kijkje op www.reizenindetijd.nl en ontdek de mogelijkheden.