Logo Pit

1 juni 2021

Aanmelden nieuwe ICC-cursus 2021 - 2022

Kun je hulp gebruiken bij het vertalen van de visie op cultuureducatie naar de praktijk? Of wil je jouw kennis en vaardigheden uitbreiden om cultuuronderwijs op jouw school optimaal vorm te geven, te stimuleren en te behouden? Doe dan met ons mee en geef je snel op voor de nieuwe ICC-cursus met start in oktober 2021.

De cursus wordt geleid door Vivian Knols, docent aan de Nieuwste Pabo en het Conservatorium Maastricht. Deelname is geheel gratis bij een aanvraag voor deskundigheids-bevordering via Pit Cultuurwijzer. We vragen alleen een deel van je tijd.

Onderwerpen cursus

De ICC-cursus van acht woensdagmiddagen tussen oktober 2021 en juni 2022 is gericht op;

  • Kennis en vaardigheden over cultuureducatie;
  • De werkwijze van het visietraject van Pit Cultuurwijzer;
  • Het schrijven van een cultuurplan voor je school;
  • Het opbouwen van een netwerk en kennismaken met culturele partners;
  • Het werken aan je eigen competenties als cultuurcoördinator.

Ervaringen van onze cursisten

Inmiddels hebben ruim 30 ICC-ers de cursus succesvol afgerond. Onderstaand enkele reacties en ervaringen, die we graag met je willen delen:

De ICC-cursus heeft bewustwording opgeleverd. Cultuureducatie wordt niet meer gezien als losse activiteiten, maar als een groter geheel. De achtergrondinformatie van de cursus helpt bij het vormgeven van cultuuronderwijs in de toekomst.

Door de netwerkbijeenkomsten en de ICC-cursus hebben we goede contacten opgedaan met externen in het culturele veld. We weten nou precies bij wie we moeten zijn.

Leerkracht Monique Slenders van Basisschool Starcisius blikt terug op haar afgeronde ICC-cursus en vertelt wat ze belangrijk vindt aan goed cultuuronderwijs. Lees hier het hele verhaal: https://pitcultuurwijzer.nl/ervaringen/durf-fouten-te-maken

Aanmelden

Wil jij je ook verdiepen in cultuuronderwijs? Informeer naar de mogelijkheden en/of schrijf je vóór 1 juli in voor de ICC-cursus 2021-2022 door een mail te sturen naar info@pitcultuurwijzer.nl met vermelding van je naam en de contactgegevens van je school. Na deze aanmelding volgt een intakegesprek samen met de directie van je school om de onderlinge verwachtingen af te stemmen.

We zien je aanmelding graag tegemoet!