Logo Pit
< Terug naar overzicht

25 mei 2022

SamenScholing: hét nieuwe scholingsprogramma voor cultuureducatie

Ben jij zzp’er en als professional werkzaam binnen cultuureducatie? Of wil je jouw werkveld als zelfstandige juist verbreden en met cultuureducatie aan de slag? Dan is er goed nieuws omtrent gratis scholing!


SamenScholing is hét nieuwe scholingsprogramma voor cultuureducatie en bestaat uit twee trajecten:


In juni starten de Masterclasses voor ervaren professionals. Deze Masterclasses voor ervaren professionals zijn bedoeld voor zzp'ers die al werkzaam zijn binnen CmK óf nieuwe zzp'ers die nog niet bekend zijn met CmK en/of geen didactische ervaring hebben. De volgende Masterclasses starten in juni:

  • Masterclass van praatjes naar plaatjes
  • Masterclass interdisciplinair werken
  • Masterclass gesprekstechnieken

Meer informatie over de masterclasses vind je hier.
Tot en met 2023 zal er een wisselend aanbod van cursussen en workshops zijn, dus hou de site ook in de gaten voor nieuwe data.


Het tweede traject binnen SamenScholing bestaat uit een CMK Meester/Gezel programma voor ZZP’ers die het CmK programma nog niet kennen. Hierbij word je als deelnemer je gekoppeld aan een ervaren professional en werk je in zijn of haar dagelijkse lespraktijk aan de benodigde vaardigheden. De begeleiding bestaat uit 6 weken, waarbij je als deelnemer 6 weken lang op een persoonlijke manier werkt aan de ontwikkeling van jouw vaardigheden en kwaliteiten die je nodig hebt als zzp'er in de beroepspraktijk.

Meer informatie over het CMK Meester/Gezel programma vind je hier.