Logo Pit
< Terug naar overzicht

6 februari 2023

Kasteel Hoensbroek winnaar Kidsproof Museum 2023

Wist je dat in Limburg de winnaar van het Kidsproof Museum 2023 ligt? Kasteel Hoensbroek won de landelijke campagne van Museumvereniging Nederland.

In 2023 telt Nederland 55 Kidsproof musea. Vanaf medio januari was al bekend dat Kasteel Hoensbroek zich provinciewinnaar mocht noemen. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Museumvereniging in Gouda kwam Kasteel Hoensbroek als landelijke winnaar uit de bus.

Winnaar Kids Proof Museum komt uit Limburg
Kasteel Hoensbroek won namelijk met een 9,57 de landelijke campagne van Museumvereniging Nederland. Deze prijs wordt ook wel de Michelinster van de museumwereld genoemd en werd dit jaar voor de elfde keer uitgereikt. Wat betekent dat Kasteel Hoensbroek een jaar lang dit felbegeerde keurmerk mag voeren.

‘Kasteel Hoensbroek wil het allerleukste museum zijn voor het hele gezin. Deze erkenning van onze allerjongste bezoekers is daarom één van de mooiste complimenten die we kunnen krijgen. Ik ben apetrots op iedereen die hier hard voor heeft gewerkt.’ wethouder Cultuur & Erfgoed Jordy Clemens.


Over Kids Proof

Een museum krijgt het Kidsproof keurmerk op basis van de inbreng van kinderen in drie leeftijdsgroepen: 4 t/m 6, 7 t/m 9 en 10 t/m 12 jaar. Er zijn in 2022 meer dan 11.000 museuminspecties door 6.000 Museumkids ingevuld. Om je Kidsproof museum te mogen noemen is een rapportcijfer van een 8 of hoger nodig. Daarnaast moet het museum een goede Net Promoter Score hebben, dit is een meetinstrument in hoeverre kinderen het museum zouden aanraden aan andere kinderen.