Logo Pit

12 september 2021

Aanmelden nieuwe cursus Grondstof

Om het educatieve aanbod van onze culturele partners nog beter aan te laten sluiten bij het onderwijs, organiseren wij de cursus Grondstof. Wij willen hiervoor onze culturele partners in Parkstad uitnodigen om deel te nemen aan de nieuwste editie van de cursus met start in januari 2022. Als cultuuraanbieders hebben zij de grondstoffen in huis om kinderen anders naar de wereld te laten kijken en zijn zij onmisbaar om te helpen bouwen aan Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK) in Parkstad.

Deze cursus is ontwikkeld door IDKR8, in opdracht van Kunstloc Brabant. Tijdens de cursus word je meegenomen in alle veranderingen die binnen cultuureducatie op scholen plaatsvinden. Ook maak je kennis met het traject van De Cultuur Loper. Dit traject gebruiken wij om cultuuronderwijs op school te stimuleren door samen een duidelijke visie op cultuuronderwijs te formuleren. Aan het einde van de cursus ben je volledig op de hoogte van de actuele stand van zaken rondom cultuuronderwijs op scholen in Parkstad en weet je hoe je hier specifiek met jouw aanbod beter op kunt inspelen.

Voor wie?

De cursus is vooral bedoeld voor zzp-ers in het culturele veld en educatief medewerkers van culturele instellingen die uitvoerend met leerlingen werken. Per instelling nodigen wij maximaal twee deelnemers uit.

Inhoud?

De competenties cultuureducatie (onderzoekend, creërend en reflecterend vermogen) vormen het uitgangspunt binnen de cursus. Tijdens doe- en ervaringsbijeenkomsten onderzoek je wat deze competenties kunnen betekenen voor jou als culturele aanbieder, en voor je eigen aanbod. De uitkomsten hiervan toets je tijdens een aantal bijeenkomsten waarbij ook ICC-ers (interne cultuurcoördinatoren) uit het onderwijs aansluiten.

Informatie en aanmelden?

Meer dan 25 collega-cultuuraanbieders gingen je al voor. Doe jij komende cursus met ons mee zodat jouw activiteiten beter aansluiten bij de wensen en behoeften vanuit het onderwijs? Informeer naar de mogelijkheden en meld je dan voor 12 december aan bij intermediair Patrick Letterle via patrick.letterle@pitcultuurwijzer.nl. Na inschrijving volgt een intakegesprek waarin de verwachtingen worden afgestemd. Je kunt bij Patrick ook terecht met al je vragen.

 We zien je aanmelding graag tegemoet!

Projectteam Pit Cultuurwijzer