Logo Pit

12 september 2021

Uitnodiging CmK in de praktijk: ‘Inspiratie Kunst en Kinderboeken(week)’

Wij nodigen alle ICC-ers en leescoördinatoren in Parkstad uit voor een inspirerende ontmoeting op woensdag 22 september, waarbij kinderboekenschrijfster Manon Berns vertelt hoe zij zich laat inspireren door kunst.

Kunst, spanning én avontuur

Net als in haar boeken en klassenbezoeken combineert Manon Berns (1969) in deze lezing kunst en jeugdliteratuur. Met afbeeldingen, filmpjes en anekdotes vertelt ze levendig over haar boeken en het schrijvers vak. Ze vertelt waarom het belangrijk is dat kinderen de wereld van de kunst ontdekken. Ook legt ze uit hoe en waarom zij in haar boeken kunst koppelt aan een spannend verhaal en aan een hedendaags thema dat jongeren interesseert. En natuurlijk leest ze voor.

Blockbusters-serie

Om dat te laten zien dat kunst niet saai is, schrijft Manon Berns de spannende kinderboekenserie 'Blockbusters' met telkens een ander kunstwerk in de hoofdrol. Inmiddels zijn er bij uitgeverij Kluitman zes boeken in de Blockbusters-serie (10+) verschenen: Het Picasso mysterie, Het geheim van Monet, De verborgen dromen van Dalí, Het Kandinsky bedrog, De ondergrondse Rembrandt en Banksy onmaskerd.

Praktisch aan de slag

Hierna gaan we praktisch aan de slag met kunstenaars van de Vrije Akademie Parkstad (VAZOM). Zo kom je meer te weten over hoe je kinderboeken kunt inzetten bij jouw eigen kunst- en cultuurlessen. Je krijgt tips over hoe je in de klas (praktisch) met jouw leerlingen aan de slag kunt om te onderzoeken wie ze zijn en wat ze willen worden. We vragen je hiervoor je eigen favoriete kinderboek mee te nemen.

Programma

  • 14.00 uur Inloop met koffie
  • 14.15 uur Inspiratie door schrijfster Manon Berns
  • 15.15 uur Aan de slag met de VAZOM: Welke onderzoekende activiteiten kun je doen rondom jouw eigen favoriete kinderboek?
  • 16.00 uur Drankje en uitwisselen van ervaringen met de andere leerkrachten
  • 16.30 uur Einde bijeenkomst

Ben je enthousiast geworden? Meld je dan, eventueel samen met een collega, vóór 17 september aan door een mail te sturen naar info@pitcultuurwijzer.nl.

Wij kijken er naar uit je persoonlijk te ontmoeten en om er samen een inspirerende middag van te maken! Graag tot 22 september!