Logo Pit

Co-Creatie

Deze Co-creatie aanvragen zijn bedoeld voor scholen samen met een of meerdere culturele partner(s).

Heb je als school een idee voor een project en kun je hier de hulp van een culturele partner goed bij gebruiken? Dan is een co-creatie misschien iets voor jou. Als school en culturele partner gaan jullie samen aan de slag om een (op maat gemaakt) passend educatief programma te ontwikkelen.

Heb je wel al een idee maar ben je nog op zoek naar een culturele partner? Een hulpmiddel hierbij is Parkstad CultuurWeb, waarbij je met behulp van zoekfilters kennis maakt met de diversiteit aan culturele partners en zoek gaat naar de geschikte match. Uiteraard kunnen de intermediairs je hier ook bij helpen.

Het doel is: Samen ontwikkelen met een culturele partner.


Hoe ziet een co-creatie eruit?

Samen met de culturele partner stem je de behoeften en wensen af en kom je tot een plan. Dit plan omschrijf je in een aanvraag bij de klankbordgroep. Is deze gehonoreerd, dan kun je aan de slag met het maken en verbeteren van activiteiten voor je leerlingen.

Scholen gaan bewust op zoek naar culturele activiteiten, passend bij de eigen visie en ambities;

De culturele partner sluit aan bij de ontwikkeling, aanpassing en uitvoering van jullie activiteiten en samen gaan jullie co-creëren.


Het maximaal aan te vragen budget bedraagt € 6.000,00 per aanvraag. Voor een co-creatie dient een aanvraag ingediend te worden bij de klankbordgroep. De intermediairs van Pit Cultuurwijzer coördineren en begeleiden dit proces.

Aanvraagformulier Co-creatie