Logo Pit

26 september 2018

Week van de Cultuureducatie Limburg

Van 24 t/m 28 september 2018 is het de Week van de Cultuureducatie in Limburg. In deze week staat cultuureducatie in het basisonderwijs centraal. Binnen de regio Parkstad worden er – mede door Pit Cultuurwijzer - diverse activiteiten georganiseerd. Op maandag 24 september bezoekt gedeputeerde Hans Teunissen het Mijnmuseum in Heerlen. Daarnaast zijn er diverse netwerkbijeenkomsten om de samenwerking tussen scholen en het culturele veld te benadrukken.

Programma:

Maandag 24 september: bezoek Hans Teunissen aan Mijnmuseum Heerlen

Op maandag 24 september bezoekt gedeputeerde Hans Teunissen het Mijnmuseum in Heerlen. Hier werken schoolklassen van Bassischool De Blokkenberg uit Kerkrade door middel van verschillende werkvormen aan de slotactiviteit van het project ‘Mijnverleden’. Hierdoor leren kinderen hun creatieve vaardigheden te gebruiken om problemen op te lossen en antwoorden te vinden.

Woensdag 26 september: netwerkbijeenkomst Pit Cultuurwijzer

Woensdag 26 september organiseert Pit Cultuurwijzer, penvoerder en verantwoordelijk voor de uitvoer van de regeling CmK in de regio Parkstad, een netwerkbijeenkomst. Het doel van deze bijeenkomst is geïnteresseerden uit het onderwijs en het culturele veld bij elkaar te brengen om samen praktisch aan de slag te gaan met cultuureducatie in het basisonderwijs.

Vrijdag 28 september: afsluiting met workshops en debat in Roermond

De Week van de Cultuureducatie Limburg wordt op vrijdag 28 september afgesloten in Roermond met de provinciale Dag van de Cultuureducatie. Hier wordt gesproken over de stand van zaken rondom CmK, sinds de start in 2017. Verder worden er diverse workshops en een debat georganiseerd en is er de mogelijkheid tot netwerken. Aanmelden kan via https://www.cmk-limburg.nl/