Logo Pit
< Terug naar overzicht

12 juni 2023

Uitnodiging netwerkbijeenkomst ‘Leesplezier en Cultuureducatie’ 21 juni

Cultuureducatie en leesplezier gaan hand in hand. Laat je tijdens deze netwerkbijeenkomst inspireren door diverse workshops waarbij leesplezier in combinatie met cultuureducatie centraal staan. Ook ga je naar huis met tal van praktische tips die je kunt toepassen in jouw klas!Dat cultuureducatie en leesplezier hand in hand gaan, bewijzen culturele instellingen door hier in hun programma (ook) aandacht aan te schenken. Dat is maar goed ook, want het onderwerp laaggeletterdheid is actueel in onze regio. We zien dat bibliotheken véél meer doen dan alleen boeken uitlenen om laaggeletterdheid tegen te gaan. En hoe leuk is dat om dit op creatieve wijze te doen!


Wat kun je verwachten?

Laat je tijdens deze netwerkbijeenkomst in samenwerking met Limburgs Leesoffensief en 'Het Limburgs Kwartiertje', inspireren door diverse workshops waarbij leesplezier in combinatie met cultuureducatie centraal staan. Ook ga je naar huis met tal van praktische tips die je kunt toepassen in jouw klas. Tijdens de netwerk-markt is er, onder het genot van een hapje en drankje, ruimte om het gesprek aan te gaan met diverse culturele instellingen en bibliotheken. Advies, vragen, kennismaking en mogelijke samenwerkingen starten is allemaal mogelijk.


Programma

14:00 - 14:20u Welkom en ontvangst door team Pit Cultuurwijzer
14:20 - 14:30u Opening bijeenkomst ‘Limburgs kwartiertje’ met Cubiss; ondersteuningsplatform lezen, leren en informeren.
14:30 - 15:15u Workshop ronde 1 (45 min.)
15:30 - 16:00u Workshop ronde 2 (30 min.)
16:00 - 17:00u Netwerken met o.a. bibliotheken en culturele partners uit de regio
17:00u Einde


Workshops

Ronde 1:

 • Workshop door Marc ter Horst
  Zilveren-Griffelwinnaar Marc ter Horst schrijft informatieve kinderboeken voor alle leeftijden. Denk aan Palmen op de Noordpool, Viruswereld en Scheten uit de Schoorsteen. In deze workshop laat hij zien hoe je deze en andere non-fictieboeken in kunt zetten in de klas, ter ondersteuning bij de zaakvakken, maar natuurlijk ook gewoon voor leesplezier.
 • Workshop door Li Lefébure
  Tijdens de inspiratiesessie ‘Taal: het allerleukste vak op school!’ geeft Li Lefébure op een interactieve manier concrete handvatten en fijne, bruikbare werkvormen die je meteen kunt inzetten voor meer taalplezier in de klas. Na deze sessie weet je precies welke oefeningen en spelletjes je kunt benutten om de taalvaardigheid van de kinderen te verbeteren en ze taalsterk te maken.


Ronde 2:

 • Workshop door SCHUNCK Bibliotheek
  Wil jij je lessen verrijken en een koppeling maken met leesplezier? Duik dan samen met leesconsulent Veerle Dremmen van SCHUNCK Bibliotheek Heerlen in de boekenwereld waarin zij jullie laat kennismaken met rijke teksten.
 • Workshop door SALLY Dansgezelschap Maastricht
  SALLY Dansgezelschap Maastricht bundelt de kracht van dans met het ontdekken van taal. Al bewegend doen kinderen namelijk sneller nieuwe ervaringen en kennis op. Hoe leuk is het dan om op een speelse en doeltreffende manier dansend een taal te ontdekken! Dans en lees je mee?!


Praktische informatie

 • Datum: woensdag 21 juni, van 14:00 tot 17.00 uur.
 • Locatie: Bibliotheek SCHUNCK Heerlerheide
 • Adres: Corneliushuis, Groeët Genhei 16-18, 6413 GN Heerlen
 • Parkeren: gratis op locatie


Kom je ook?

Meld je (samen met een of meerdere collega('s)) aan via het aanmeldformulier voor deze bijeenkomst. Hierin geef je ook je voorkeur aan voor de workshops die je wil volgen.
Vergeet niet je favoriete boek die dag mee te nemen.

Graag tot dan!


Hartelijke groeten

Team Pit Cultuurwijzer