Logo Pit
< Terug naar overzicht

8 mei 2023

Uitnodiging Inspiratie in je klas: escape game erfgoed - Bijeenkomst ‘CmK in de Praktijk’

Ervaar de nieuwe bezoekles van Discovery Museum tijdens de CmK in de Praktijk bijeenkomst en praat bij met andere ICC'ers uit ons netwerk.

We gaan jullie weer inspireren met cultuur tijdens deze CmK in de Praktijk bijeenkomst! Op donderdag 25 mei nodigen we leerkrachten PO en VO uit bij Discovery Museum in Kerkrade. Tijdens deze bijeenkomst mogen we als allereerste groep de escape game: De Verdwenen Echo’ ervaren!

Activiteit
In het Discovery Museum kruipen we in de huid van de leerling (bovenbouw PO en onderbouw VO) en zoeken we naar de oplossing van de escape game. Spelenderwijs komen de leerlingen in contact met de erfgoedverhalen van de collectie van het museum: machines & motoren, steenkolenmijnbouw, glas & aardewerk en techniek van het huishouden. Na afloop kan met een quiz worden getoetst welke verhalen indruk hebben gemaakt.

Pit Cultuurwijzer heeft middels een ‘Groeipakket’ aanvraag bij de klankbordgroep bijgedragen aan de ontwikkeling van deze erfgoed activiteit. Tevens zal deze bezoekles ook te vinden zijn op www.reizenindetijd.nl
Samen met de educatiemedewerkers zijn we na afloop dan ook benieuwd naar jullie ervaringen. Uiteraard is er aan het einde van middag nog tijd om in gesprek te gaan over de mogelijkheden bij Discovery Museum voor jouw school.

Programma
15.15 uur Inloop met koffie/thee en kennismaken
15.45 uur Escape game
16.45 uur Nagesprek & drankje
17.00 uur Einde bijeenkomst


Aanmelden
Om deel te nemen aan deze middag (vanaf 15.15u – 17.00u) meld je je aan vóór woensdag 17 mei door een mail te sturen naar info@pitcultuurwijzer.nl


Graag tot dan!

Groetjes,
Team Pit Cultuurwijzer