Logo Pit
< Terug naar overzicht

15 mei 2023

Oproep scholen voor Europees onderzoeksprogramma

Oproep voor scholen om mee te denken over een Europees onderzoeksprogramma over waarneming, onderzoek en experimenteren binnen het onderwijs om creativiteit te ontwikkelen in samenwerking met Marres.

In het kader van een nieuw Europees onderzoeksprogramma zoekt de afdeling educatie van Marres scholen die leerlingen buiten hun kaders willen laten denken en veel zelf willen laten doen, om op deze manier hun creativiteit te ontwikkelen en meer verbondenheid te krijgen met zichzelf en de wereld om hun heen.


Om dit project verder vorm te geven, nodigt Marres je uit voor een klankbordgesprek op donderdag 1 juni 2023, waarbij op een interactieve wijze educatie en kunst wordt besproken. Hiervoor heeft Marres de kunstenaar Nicolás Paris uit Colombia uitgenodigd. Nicolás zal een workshop verzorgen over hoe hij het klaslokaal tot een artistieke onderzoeksruimte maakt waarin leerlingen kunnen leren.
Om 17.00u start de bijeenkomst met de workshop en wordt er aansluitend verder gepraat tijdens een diner bij Marres Kitchen van 19.00u tot 21.00u. Aan de hand van de uitkomsten van deze avond zal het project verder vormgegeven worden.


Ben je geïnteresseerd om hier met je school aan mee te doen, mail dan naar: educatie@marres.org.