Logo Pit

22 oktober 2019

Icc-netwerk van start!

Interne cultuurcoördinatoren (icc’ers) uit Parkstad kwamen op woensdag 2 oktober samen bij de Vrije Akademie Parkstad in Kerkrade. Deze middag was gericht op de behoefte om kennis en informatie met elkaar te delen. Tijdens deze bijeenkomst kwamen theorie en praktijk samen.

We zijn gestart met de presentatie van de eerste versie van de culturele kaart, nu omgedoopt tot Parkstad CultuurWeb. Deze online zoekmachine, waarin aanbieders van Cultuureducatie met Kwaliteit in Parkstad te vinden zijn, is volop in ontwikkeling. Het doel van deze zoekmachine is dat scholen eenvoudiger en gerichter een culturele partner vinden, zoals culturele instellingen of ZZP'ers. Als afsluiting van deze middag gingen de leerkrachten zelf creatief aan de slag bij twee workshops. Deze workshops gaven een beeld hoe je kunt werken met de culturele competenties. De leerkrachten stapten heel enthousiast achter de schildersezel of staken de handen in de klei.

Het icc-netwerk gaan we dit schooljaar verder vormgeven. Ben je ook icc’er en heb je interesse om aan te sluiten en informatie uit te wisselen? Laat dit weten aan de intermediairs van Pit.

De volgende bijeenkomst plannen we rond januari. De bijeenkomst zal gericht zijn op het uitwisselen van goede voorbeelden uit de praktijk, ervaring opdoen en kennismaken met een culturele instelling.

Foto icc netwerk 2
Fot icc netwerk
Foot icc netwerk 3
IMG 6047
IMG 6045