Logo Pit
< Terug naar overzicht

6 januari 2022

Groeipakket - Ben jij koel genoeg?

Met hulp van het groeipakket van Pit Cultuurwijzer heeft het Nederlands Mijnmuseum een toffe activiteit voor de groepen 7 en 8 ontwikkeld; Ben jij koel genoeg?

Ben jij koel genoeg? is het nieuwste educatie-programma van het Nederlands Mijnmuseum en is helemaal volgens de laatste CmK-richtlijnen opgebouwd. Leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs worden ontvangen in het voormalige schachtgebouw van de Oranje Nassau I steenkolenmijn in Heerlen. Hier krijgen ze een korte film te zien over de Ondergrondse Vakschool (OVS), de opleiding tot mijnwerker. Daarna gaan ze zelf aan de slag om hun eigen houwersdiploma te behalen!
In groepjes werken ze met een opdrachtenboekje aan kijk-, doe-, en denkopdrachten verdeeld over de drie verdiepingen van het museum. Ze verkleden zich bijvoorbeeld als mijnwerker of iemand uit een mijnwerkersgezin, ze tekenen fossielen na uit het Carboonbos of ze leggen een verband aan in de verbandkamer. Dit zijn voorbeelden van de leuke en leerzame opdrachten waarmee de leerlingen kennismaken met het mijnverleden.


De kosten voor het (maximaal) 2 uur durende programma bedragen €3,50 per leerling. Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie? Mail dan naar reserveringen@nederlandsmijnmuseum.nl.