Logo Pit
< Terug naar overzicht

5 november 2021

Eerste Cultuureducatieweek Heerlen

Op dinsdag 9 november gaat de eerste cultuureducatieweek voor leerlingen van groepen 7 & 8 van alle Heerlense basisscholen van start! De cultuureducatieweek is een initiatief van de gemeente Heerlen om kinderen kennis te laten maken met het culturele aanbod in Heerlen en de rijke geschiedenis van de stad. Het Thermenmuseum, het Nederlands Mijnmuseum, Parkstad Limburg Theaters en SCHUNCK werken mee aan dit project.

De deelnemende culturele partners in Heerlen hebben de handen ineengeslagen om een inspirerend, cultureel programma voor de leerlingen samen te stellen. De leerlingen graven naar hun eigen verleden tijdens een bezoek aan het Nederlands Mijnmuseum en duiken in de rijke geschiedenis van het Romeinse badhuis in het Thermenmuseum. SCHUNCK neemt de leerlingen mee in de gemeentelijke kunstcollectie en daagt hen uit het geheim van het Glaspaleis te ontcijferen, waarna deze waanzinnige dag eindigt met een daverend applaus in Parkstad Limburgs Theaters bij de voorstelling: ‘De waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen.’ Zo ontdekken de leerlingen het hele verhaal van Heerlen; van de Romeinse stad Coriovallum tot het Heerlen van nu.

“Muziek, dans, kunst, geschiedenis. Er is voor kinderen zó ontzettend veel te ontdekken in Heerlen. Wij willen dat ieder kind kennis kan maken met al dat moois dat onze stad te bieden heeft. Daarom is er nu de Cultuureducatieweek: een week waarin kinderen gratis en samen met leeftijdsgenootjes op culturele ontdekkingstocht gaan. En wat mij betreft is daarmee een nieuwe Heerlense traditie geboren”, aldus wethouder Jordy Clemens.