Logo Pit
< Terug naar overzicht

7 november 2020

Digitale bijeenkomst ‘CmK3 en Parkstad’

Op donderdag 29 oktober vond voor de betrokken beleidsmedewerkers cultuur en onderwijs van Parkstad de digitale bijeenkomst ‘CmK3 en Parkstad’ plaats. Tijdens deze interactieve bijeenkomst hebben we samen terug gekeken naar de huidige CmK periode 2017-2020, en hebben we vooruit gekeken naar de nieuwe CmK periode 2021-2024 die vlak voor de deur staat; wat willen we over 4 jaar samen bereiken? En welke rol kunnen de gemeenten in Parkstad hierin spelen?

Samen met Denise Knubben van Studio Weergaaf zijn we creatief aan de slag gegaan met de door de beleidsmedewerkers geformuleerde ambitie ‘Brede kennismaking met alle kunstdisciplines voor alle kinderen in Parkstad’. Om dit inzichtelijk te maken hebben we de culturele omgeving van iedere gemeente “getekend”. Op deze manier werd duidelijk welke kunstdisciplines iedere gemeente in eigen huis heeft en welke disciplines wellicht missen. Parkstad-breed werd in ieder geval duidelijk dat we een rijke culturele omgeving hebben!

In het tweede deel van de bijeenkomst werd de beleidsmedewerkers een stevige quote voorgelegd uit de monitoring van het culturele veld. Hierna volgde een interessant gesprek. De uitkomsten hiervan, en een impressie van de hele bijeenkomst, vind je terug in het getekende verslag van Denise Knubben van Studio Weergaaf.

De input van de beleidsmedewerkers nemen we mee naar CmK3. Voor nu kijken we terug op een fijne, digitale, bijeenkomst.

Bijeenkomst Cm K3 en Parkstad Beleidsmedewerkers 2

Cm K Parkstad in beeld 2

Quote culturele veld