Logo Pit

ICC-cursus

Wil jij je verder verdiepen in cultuuronderwijs? Kun je hulp gebruiken bij het opstellen van een cultuurplan voor jouw school? Of wil je aan de slag met het vertalen van de visie op cultuureducatie naar de praktijk? Dan is de cursus tot interne cultuurcoördinator (ICC-er) misschien wel wat voor jou.

Praktische informatie

De cursus biedt praktische handvatten, vaardigheden en inhoudelijke kennis. Zo kun jij aan de slag om cultuuronderwijs op jouw school optimaal vorm te geven en je collega’s te inspireren. Aan het eind van de cursus ontvang je een certificaat van het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) en ben je officieel opgeleid tot ICC'er.

Naast 24 contacturen moet je rekening houden met uren voor voorbereiding en zelfstudie. De totale studielast bedraagt ongeveer 50 uur.

De kosten van de ICC-cursus worden door Pit Cultuurwijzer gedragen in het kader van kwaliteitsbevordering.


De ICC-cursus van acht dagdelen is gericht op;

  • Kennis en vaardigheden over cultuureducatie;
  • Het schrijven van een cultuurplan voor je school;
  • Het opbouwen van een cultureel netwerk;
  • Het werken aan je eigen competenties als cultuurcoördinator.


De eerst volgende cursus start in september 2023.

Lijkt je de cursus interessant of wil je meer weten?
Neem dan contact op met onze intermediair Ghislaine voor meer informatie.


Wat zeggen anderen over de ICC-cursus?

"De cursus heeft bijgedragen aan het enthousiasme van het team en we zijn nu beter op de hoogte van wat er mogelijk is."

"Door de netwerkbijeenkomsten en de ICC-cursus hebben we goede contacten opgedaan met externen in het culturele veld. We weten nou precies bij wie we moeten zijn.”

"De ICC-cursus heeft bewustwording opgeleverd. Cultuureducatie wordt niet meer gezien als losse activiteiten, maar een groter geheel."