Logo Pit
< Terug naar overzicht

7 september 2023

Uitnodiging netwerkbijeenkomst 'de Culturele Proeverij' 4 oktober

Pit Cultuurwijzer nodigt je uit om het schooljaar geïnspireerd starten middels de netwerkbijeenkomst bij Parkstad Limburg Theaters (PLT) in Heerlen.

Proef cultuureducatie uit Parkstad
Laat je tijdens de proefsessies naar keuze inspireren en ervaar zelf (in het kort) wat de culturele partner voor jouw klas/school kan betekenen. Kom erachter wat voor soort activiteiten er zijn, wellicht op maat. Tevens is er een netwerk-markt; onder het genot van een hapje en drankje is er de ruimte om het gesprek aan te gaan met diverse culturele partners. Advies, vragen, kennismaking en mogelijke samenwerkingen starten is allemaal mogelijk.

Woensdag 4 oktober, van 14:00 tot 17.00 uur.
PLT Heerlen, Burgemeester van Grunsvenplein 145


Programma
14:00 - 14:15u Inloop en ontvangst door team Pit Cultuurwijzer
14:15 - 14:30u Welkomstwoord
14:30 – 15:00u Muzikale, plenaire opening door philharmonie zuidnederland
15:00 – 15:30u Workshop ronde 1 (30 min.)
15:30 - 16:00u Workshop ronde 2 (30 min.)
16:00 - 17:00u Netwerk-markt met culturele partners uit de regio
17:00u Einde


Workshops

Nederlands Mijnmuseum
Op zolder zijn oude koffers van Opa gevonden met mysterieuze brieven uit de tijd dat hij in de mijnen werkte. Door leerlingen spelenderwijs op onderzoek te laten gaan, ontdekken ze meer over het mijnverleden dat onze regio zo gevormd heeft. Martenique Habets laat in deze proefsessie ervaren op welke wijze deze leskisten (ontwikkeld door Nederlands Mijnmuseum en Discovery Museum) ingezet kunnen worden op scholen.

Ingrid Cornelissen
Vanuit verbeelding komen tot taal. Ingrid Cornelissen gebruikt dramatische spelvormen in het woordenschatonderwijs voor anderstalige nieuwkomers in de taalklas (NT2). In een speelse, verhalende, setting wil ze de fantasie dusdanig prikkelen dat de leerlingen instappen in het spel om op die manier tot taalproductie te komen. Het spelenderwijs leren helpt de leerlingen over de drempel om daadwerkelijk Nederlands te gaan praten. Kom naar de proefsessie, kijk en ervaar zelf hoe zij dat doet.

Lisette Wansink
Tijdens de culturele proeverij neemt Lisette Wansink verschillende kinderprentenboeken mee en laat vanuit daar een creatieve opdracht vloeien waarbij de fantasie geprikkeld wordt. Eenvoudig, beeldend met gebruik van toegankelijke materialen ontstaat voor elke deelnemer een geslaagd resultaat en is het toepasbaar in de klas, eventueel als groepsopdracht.


Parkstad Limburg Theater

Het theater is een wereld van verbeelding. Maar om die wereld tot leven te wekken gebeurd er heel veel achter de schermen. Normaal gesproken verstopt voor de kinderen, maar tijdens deze interactieve workshop gaan we een blik achter de coulissen werpen.


Dorieke Schreurs
Voor deze proefsessie laat Dorieke jullie graag kennismaken met het zelf maken van verf. Het gaat niet zo zeer om het eindproduct, maar ze wil ook duidelijk maken hoe je vanuit materiaalgebruik de verbinding kunt leggen met thema’s binnen kunst, cultuur, maar ook vakoverstijgend kunt laten aansluiten bij zaakvakken.Praktische informatie
Datum: woensdag 4 oktober, van 14:00 tot 17.00 uur.
Locatie: Parkstad Limburg Theaters Heerlen
Adres: Burgemeester van Grunsvenplein 145, 6411 AS Heerlen
Parkeren: Q-park Theaterparking (eigen kosten)


Kom je ook?
Meld je (samen met een of meerdere collega('s)) aan via het aanmeldformulier voor deze bijeenkomst. Hierin geef je ook je voorkeur aan voor de workshops die je wil volgen.
Vergeet niet je eigen visitekaartje mee te nemen zodat je makkelijk contactgegevens met elkaar kunt delen deze middag.


We zien je graag dan!


Hartelijke groeten
Team Pit Cultuurwijzer