Logo Pit
< Terug naar overzicht

19 december 2022

Regelingen gemeente Heerlen

Wist je dat? Als basisschool in Heerlen zijn er diverse regelingen die je kunnen helpen op het gebied van cultuureducatie.

We leggen graag in het kort de regelingen aan je uit. Mocht je meer informatie willen neem dan contact op met de gemeente Heerlen of jouw intermediair!

· Zo heb je als het goed is al de brief van de Gemeente Heerlen ontvangen over de € 4,- regeling. Middels deze regeling kun je voor iedere PO leerling een budget van maximaal € 4,- aanvragen om culturele activiteiten van te betalen.

· Daarnaast zijn er scholen die nog gebruik maken de voormalige muziek IMPULS regeling. Scholen ontvangen, net zoals in 2022, ook in 2023 weer een bedrag van € 675,- om muziekonderwijs verder te kunnen borgen. Ga het gesprek aan met de intermediairs van Pit Cultuurwijzer om de mogelijkheden te verkennen.

· Tot slot is het Nationaal Programma Heerlen Noord, onderdeel van de rijksubsidie School en Omgeving, van start gegaan waarbij de scholen uit die regio extra budget kunnen aanvragen. Dit extra budget kun je inzetten voor cultuureducatie! Onze intermediairs helpen je graag op weg dus ga het gesprek met ze aan.