Logo Pit

21 november 2022

Geslaagde eerste editie Pit Denklab

In de regio Parkstad is er veel aandacht voor onderwerpen als kansengelijkheid, laaggeletterdheid en inclusie in relatie tot het onderwijs. Ook de culturele partners in de regio hebben deze punten op hun agenda. Om te voorkomen dat iedereen het wiel zelf uit gaat vinden, organiseerde Pit Cultuurwijzer in samenwerking met Discovery Museum op 17 november: Pit Denklab.

We kijken terug op een geslaagde eerste editie van Pit Denklab rondom de thema's kansengelijkheid, laaggeletterdheid en inclusie. Met een grote groep deelnemers waarin zowel het onderwijs, culturele veld als politiek vertegenwoordigd waren, hebben we een goede aanzet gedaan en deze thema's met elkaar besproken.

De middag begon met een inspirerende presentatie van Lindra Frints, waarna direct het gesprek op gang kwam. Dagvoorzitter Egid van Houtem (CUBISS) leidde de sessie en creëerde 2 kleinere werkgroepen waar praktische voorbeelden en ideeën met elkaar werden gedeeld. Uit de conclusies van de middag bleek dan ook dat er kansen liggen en mogelijkheden tot samenwerken zijn, dus de vervolgacties worden nu uitgewerkt.

Mooi om te zien hoe we hierin samen kunnen optrekken binnen Parkstad!
Dank aan Discovery Museum voor de faciliteiten en aan dagvoorzitter Egid van Houtem en Linda Frints voor de inspirerende talk!

Whats App Image 2022 11 21 at 10 02 38 AM 1