Logo Pit
< Terug naar overzicht

4 september 2024

2025 - Jaar van het Heerlens Erfgoed

Het belooft een bijzonder jaar te worden met talrijke, lokale initiatieven om te laten zien wat het erfgoed en de toekomst van Heerlen is.

In Heerlen gonst het van de boeiende verhalen, groot en klein, die gelinkt zijn aan fascinerende geschiedenis. Die komen in 2025 extra in de schijnwerpers.


Uitnodiging bijeenkomst onderwijs
Op 10 oktober organiseren de Gemeente Heerlen, Pit Cultuurwijzer en Frisse Wind Heerlen een Denklab over het Erfgoedjaar 2025. We willen graag samen met jullie, het onderwijs, nadenken over hoe we dit bijzondere jaar het beste kunnen koppelen aan jullie lesprogramma.
Wanneer is het waardevol? Welke thema's zijn belangrijk? En hoe kunnen we dit praktisch maken? Dit is jullie kans om mee te denken en ideeën te delen in een open gesprek.

Datum: 10 oktober
Tijd: 15.30 - 17.00 uur
Locatie: Cultuurhuis Heerlen, Sittarderweg (parkeergelegenheid achterom)

Laten we samen ontdekken wat het Erfgoedjaar voor jullie en jullie leerlingen kan betekenen. Meld je aan via erfgoedjaar2025@heerlen.nl en zorg dat je erbij bent!

Terugblik bijeenkomst culturele veld
Het culturele veld wisselde afgelopen dinsdag op het terrein van Cultura Nova al haar eerste ideeën met elkaar uit. In oktober is het de beurt aan het onderwijs om kenbaar te maken wat zij tijdens dit Jaar van het Heerlens Erfgoed zouden willen doen. De uitnodiging voor deze bijeenkomst volgt!

"Ons erfgoed draagt bij aan onze identiteit. Het is wat én wie wij zijn", zegt Wethouder Cultuur en Erfgoed Jordy Clemens. "We moeten dat erfgoed laten zien en erover vertellen, daarom zetten we 2025 in het teken van het cultureel erfgoed van Heerlen.’’


< Terug naar overzicht