Logo Pit

Hier vind je volop inspiratie, zo lees je ervaringsverhalen van scholen over hun culturele projecten in samenwerking met partners uit Parkstad, vertellen culturele partners over hun groei en ontwikkelingen op het gebied van cultuureducatie en je vind hier de lesbrieven van Pit Cultuurwijzer terug.
Wil je ook je verhaal over een tof project delen op de Inspiratiewijzer? Stuur dan een berichtje naar info@pitcultuurwijzer.nl

Lesbrief 9 - Jabbertalk

Onze culturele partners hebben verschillende lesbrieven ontwikkeld die jou en je leerlingen uitdagen om te reflecteren, te onderzoeken en te creëren met kunst en cultuur. Deze lesbrieven zitten boordevol creativiteit met verschillende disciplines en doelen, dus voel je vrij en gebruik ze in je klas!


In deze opdracht creëren jullie een eigen Jabbertalk; een verzonnen nonsens taal die niet bestaat. Leerlingen leren gedurende deze les om zich ook lichamelijk uit te drukken. In duo’s beelden ze, aan de hand van korte opdrachten, verschillende dingen uit. Onthoud: alles wat in je opkomt om te doen is goed!

Praktisch

  • De activiteit is bedoeld voor de bovenbouw
  • De discipline waarmee jullie aan de slag gaan is theater
  • De activiteit duurt ongeveer 30 – 45 minuten
  • Jullie hebben naast de lesbrief verder niks nodig.

Download de lesbrief hier.