Logo Pit

Hier vind je volop inspiratie, zo lees je ervaringsverhalen van scholen over hun culturele projecten in samenwerking met partners uit Parkstad, vertellen culturele partners over hun groei en ontwikkelingen op het gebied van cultuureducatie en je vind hier de lesbrieven van Pit Cultuurwijzer terug.
Wil je ook je verhaal over een tof project delen op de Inspiratiewijzer? Stuur dan een berichtje naar info@pitcultuurwijzer.nl

Lesbrief 7 – Zintuigen kleur

Onze culturele partners hebben verschillende lesbrieven ontwikkeld die jou en je leerlingen uitdagen om te reflecteren, te onderzoeken en te creëren met kunst en cultuur. Deze lesbrieven zitten boordevol creativiteit met verschillende disciplines en doelen, dus voel je vrij en gebruik ze in je klas!


In deze ontdekken leerlingen hun eigen kleurenpallet en maken hier in combinatie met hun persoonlijke symbool een schilderij van. Stap over het idee van vieze vingers heen en stap ín een wereld van verwonderen en verrassen!

Praktisch

  • De activiteit is bedoeld voor de bovenbouw
  • De discipline waarmee jullie aan de slag gaan is schilderen / sjabloneren
  • De activiteit duurt ongeveer 2x 45 minuten
  • Jullie hebben naast de lesbrief ook verf in alle kleuren, schilderdoeken 20 x20 cm, sjablonen, harde platte kwasten en plastic borden nodig.

Download de lesbrief hier.