Logo Pit

Hier vind je volop inspiratie, zo lees je ervaringsverhalen van scholen over hun culturele projecten in samenwerking met partners uit Parkstad, vertellen culturele partners over hun groei en ontwikkelingen op het gebied van cultuureducatie en je vind hier de lesbrieven van Pit Cultuurwijzer terug.
Wil je ook je verhaal over een tof project delen op de Inspiratiewijzer? Stuur dan een berichtje naar info@pitcultuurwijzer.nl

Lesbrief 6 – Alles is een stempel

Onze culturele partners hebben verschillende lesbrieven ontwikkeld die jou en je leerlingen uitdagen om te reflecteren, te onderzoeken en te creëren met kunst en cultuur. Deze lesbrieven zitten boordevol creativiteit met verschillende disciplines en doelen, dus voel je vrij en gebruik ze in je klas!


In deze opdracht ontstaan er een schilderijen met behulp van afvalmateriaal. De leerlingen krijgen de vrijheid om met de aangeboden materialen aan de slag te gaan in een eigen gekozen thema. Stimuleer hun verbeeldingskracht en laat ze gebruik maken van elkaars stempels.

Praktisch

  • De activiteit is bedoeld voor de middenbouw
  • De discipline waarmee jullie aan de slag gaan is schilderen/stempelen
  • De activiteit duurt ongeveer 2x 45 minuten
  • Jullie hebben naast de lesbrief stevig tekenpapier of karton, platte bordjes, verf, brede kwasten, markers nodig. Laat leerlingen ook afvalmaterialen van thuis meenemen.

Download de lesbrief hier.