Logo Pit

Hier vind je volop inspiratie, zo lees je ervaringsverhalen van scholen over hun culturele projecten in samenwerking met partners uit Parkstad, vertellen culturele partners over hun groei en ontwikkelingen op het gebied van cultuureducatie en je vind hier de lesbrieven van Pit Cultuurwijzer terug.
Wil je ook je verhaal over een tof project delen op de Inspiratiewijzer? Stuur dan een berichtje naar info@pitcultuurwijzer.nl

Lesbrief 3 - Boekenkring

Onze culturele partners hebben verschillende lesbrieven ontwikkeld die jou en je leerlingen uitdagen om te reflecteren, te onderzoeken en te creëren met kunst en cultuur. Deze lesbrieven zitten boordevol creativiteit met verschillende disciplines en doelen, dus voel je vrij en gebruik ze in je klas!


In deze opdracht maken jullie een boekenkring, waarbij er een mindmap van het verhaal wordt gemaakt. In de tweede les maken de leerlingen kennis met nieuwe boeken van klasgenoten middels de boekensushi!

Praktisch

  • De activiteit is bedoeld voor de onderbouw
  • De discipline waarmee jullie aan de slag gaan is literatuur
  • De activiteit duurt ongeveer 30-45 minuten
  • Jullie hebben naast de lesbrief een boek nodig dat wordt introduceert door de leerkracht, de tweede les nemen leerlingen een boek mee.

Download de lesbrief hier.