Logo Pit

Hier vind je volop inspiratie, zo lees je ervaringsverhalen van scholen over hun culturele projecten in samenwerking met partners uit Parkstad, vertellen culturele partners over hun groei en ontwikkelingen op het gebied van cultuureducatie en je vind hier de lesbrieven van Pit Cultuurwijzer terug.
Wil je ook je verhaal over een tof project delen op de Inspiratiewijzer? Stuur dan een berichtje naar info@pitcultuurwijzer.nl

Lesbrief 12 - Sketchnoting

Onze culturele partners hebben verschillende lesbrieven ontwikkeld die jou en je leerlingen uitdagen om te reflecteren, te onderzoeken en te creëren met kunst en cultuur. Deze lesbrieven zitten boordevol creativiteit met verschillende disciplines en doelen, dus voel je vrij en gebruik ze in je klas!


In deze tekenopdracht gaan jullie creativiteit trainen door zoveel mogelijk verschillende tekeningetjes te bedenken met de basisvormen op het blad. Soms durven kinderen niet te tekenen, omdat ze vinden dat ze dat niet goed kunnen. Bedenk dan: het hoe­ft geen kunstwerk te worden.

Praktisch

  • De activiteit is bedoeld voor de middenbouw
  • De discipline waarmee jullie aan de slag gaan is tekenen
  • De activiteit duurt ongeveer 20 - 30 minuten
  • Jullie hebben naast de lesbrief ook blad met vormen (bijlage van de brief), potloden en stiften nodig

Download de lesbrief hier.