Logo Pit

Hier vind je volop inspiratie, zo lees je ervaringsverhalen van scholen over hun culturele projecten in samenwerking met partners uit Parkstad, vertellen culturele partners over hun groei en ontwikkelingen op het gebied van cultuureducatie en je vind hier de lesbrieven van Pit Cultuurwijzer terug.
Wil je ook je verhaal over een tof project delen op de Inspiratiewijzer? Stuur dan een berichtje naar info@pitcultuurwijzer.nl

Lesbrief 11 - Blockbusters / De ondergrondse Rembrandt

Onze culturele partners hebben verschillende lesbrieven ontwikkeld die jou en je leerlingen uitdagen om te reflecteren, te onderzoeken en te creëren met kunst en cultuur. Deze lesbrieven zitten boordevol creativiteit met verschillende disciplines en doelen, dus voel je vrij en gebruik ze in je klas!


Deze lesbrief hoort bij het boek De ondergrondse Rembrandt van Manon Berns. De leerlingen ontdekken in deze lesbrief meer over het schilderij de Nachtwacht van Rembrandt en over zijn ondergrondse schuilplaats in de Tweede Wereldoorlog: de Kluis in de Sint-Pietersberg in Maastricht. Wie wint de quiz aan het einde van de les?

Praktisch

  • De activiteit is bedoeld voor de bovenbouw
  • De discipline waarmee jullie aan de slag gaan is literatuur / beeldende kunst
  • De activiteit duurt ongeveer 60 – 120 minuten
  • Jullie hebben naast de lesbrief ook pen en papier nodig

Download de lesbrief hier.