Logo Pit

Hier vind je volop inspiratie, zo lees je ervaringsverhalen van scholen over hun culturele projecten in samenwerking met partners uit Parkstad, vertellen culturele partners over hun groei en ontwikkelingen op het gebied van cultuureducatie en je vind hier de lesbrieven van Pit Cultuurwijzer terug.
Wil je ook je verhaal over een tof project delen op de Inspiratiewijzer? Stuur dan een berichtje naar info@pitcultuurwijzer.nl

Lesbrief 10 - Pegasus: Het gevleugelde paard

Onze culturele partners hebben verschillende lesbrieven ontwikkeld die jou en je leerlingen uitdagen om te reflecteren, te onderzoeken en te creëren met kunst en cultuur. Deze lesbrieven zitten boordevol creativiteit met verschillende disciplines en doelen, dus voel je vrij en gebruik ze in je klas!


In deze opdracht gaan jullie gaan op de rug van het vliegende paard Pegasus op avontuur en komen in een aantal fantasie landen! In deze opdrachten vliegen leerlingen op muziek en aan de hand van vertelpantomime ontdekken jullie de wereld van Pegasus.

Praktisch

  • De activiteit is bedoeld voor de onderbouw
  • De discipline waarmee jullie aan de slag gaan is drama
  • De activiteit duurt ongeveer 30 minuten
  • Jullie hebben naast de lesbrief ook crêpe tape, swingend muziekje, eventueel repen stof (goud) en een doosje dat open en dicht kan nodig.

Download de lesbrief hier.