Logo Pit

Hier vind je volop inspiratie, zo lees je ervaringsverhalen van scholen over hun culturele projecten in samenwerking met partners uit Parkstad, vertellen culturele partners over hun groei en ontwikkelingen op het gebied van cultuureducatie en je vind hier de lesbrieven van Pit Cultuurwijzer terug.
Wil je ook je verhaal over een tof project delen op de Inspiratiewijzer? Stuur dan een berichtje naar info@pitcultuurwijzer.nl

Lesbrief 1 - Kleiwezentjes

Onze culturele partners hebben verschillende lesbrieven ontwikkeld die jou en je leerlingen uitdagen om te reflecteren, te onderzoeken en te creëren met kunst en cultuur. Deze lesbrieven zitten boordevol creativiteit met verschillende disciplines en doelen, dus voel je vrij en gebruik ze in je klas!

In deze opdracht gaan jullie klei wezentjes creëren en gebruiken fantasie om deze creatie verder te vormen. Ga met je leerlingen op ontdekkingsreis in de wereld van hun fantasie!

Praktisch

  • De activiteit is bedoeld voor de onderbouw
  • De discipline waarmee jullie aan de slag gaan is beeldend
  • De activiteit duurt ongeveer 15 minuten
  • Jullie hebben naast de lesbrief ook witte zelf-hardende klei (1/5 pakje per leerling), tandenstokers/cocktailprikkers, restjes wol en strijkkraaltjes nodig.

Download de lesbrief hier.